Inspirerende teksten

Boodschappen uit de ongeziene wereld.

“ Zegeningen van de liefde.”

‘Wie ore heeft hore’.

Deel 1.
Ik wil graag met jullie praten over de zegeningen van de liefde.
De liefde zoals die gekend wordt in jullie wereld en de liefde zoals wij die kennen in onze wereld. Ogenschijnlijk lijken die liefdes totaal niet op elkaar. Want de liefde op aarde is vaak gekoppeld aan hebzucht, is vaak gekoppeld aan eigenbelang, is vaak gekoppeld aan eigenliefde.
Dat is niet de liefde waar ik het vanavond over wil hebben………

Ik wil het hebben over de liefde die liefde is, waar waarheid in zit. De liefde die zacht is en de liefde die hard is,want het een kan niet zonder het ander. De liefde kán niet alleen maar zacht zijn. Want zodra de liefde waarheid bevat, kan de liefde ook hard zijn, of confronteren, of omverblazend, of wakker schuddend.
Ware liefde kent vele facetten. Die ware liefde is op aarde nog maar weinig aanwezig.

Het is niet zo, dat de mensen de ware liefde in hun hart niet voelen, want dat is wel degelijk het geval. Maar om het ook uit te spreken, om alle woorden ook uit te durven spreken vanuit liefde en vanuit waarheid, los  wat de consequenties daarvan zijn, dat kan heel veel effect hebben. Dit kan relaties verstoren, vriendschappen uiteen doen vallen. De vraag is of dat erg is.

De vraag is of we de waarheid van de liefde altijd alleen maar in ons eigen hart moeten bewaren.
Of dat we de waarheid van de liefde in zijn zachtheid en zijn hardheid gewoon ook moeten durven uiten. Want pas dan zal ook het ware licht der liefde kunnen schijnen. Ook al wordt dat niet altijd herkend door de mensen. Dat wil niet zeggen dat het niet geuit moet worden op aarde.
Maar vóórdat de mens in staat is om deze liefde op deze wijze te kunnen uiten, moet die schoon zijn van binnen. Moet hij zijn eigen donkere kanten gezien hebben en geaccepteerd hebben, want anders kan de liefde al gauw een projectie zijn en dan is het wederom geen liefde.

Het woord waarmee in liedjes, in gedichten en in boeken zo vrijelijk wordt rondgestrooid, is het meest verguisde woord op aarde. Is het woord wat het meest misbruikt is op aarde.
Omdat we zo ver afgedwaald zijn van de zuivere liefde. De zuivere vorm van liefhebben, die inhoudt dat de waarheid gezegd mag worden. Zouden we onze eigen kinderen daar tegen beschermen?
Als ouders opvoeden dan is de liefde toch ook niet altijd zacht? Soms moeten zij daarin grenzen stellen en soms moeten zij daarin de waarheid benoemen. Dat is voor een kind ook niet altijd fijn, maar het is wel waar.  Het helpt het kind wel om  uiteindelijk zijn ware zelf te kunnen vinden en vanuit zijn eigen eigenheid te kunnen leven en daarom zijn we soms ook niet altijd zacht.

Het spreekwoord zegt het al, zachte heelmeesters maken stinkende wonden.
In naam van de liefde wordt er ongelofelijk veel bedekt op aarde,waarmee ik niet zeg dat je zomaar alles tegen iedereen kan zeggen, want dat is ook niet zo.
Dat is namelijk een van de grootste paradoxen op aarde.
Wat wel belangrijk is, is dat je het ziet en dat je je bewust bent, van wat er om je heen gebeurt en wat er in je eigen hart gebeurt.
De liefde is zo krachtig, is zo stralend, is zo helend, bevat zo ongelofelijk veel waarheid, dat die bijna op deze aarde nog maar door weinig mensen echt wordt gekend. Soms kunnen we er een glimp van zien en dan voelen we ons verbonden met de liefde van de spirituele wereld, dat zijn hele bijzondere momenten!

Joke Hetem 18 Oktober 2017

Joke Hetem en John Eversdijk